18. december 2013

Mandelsmåkager uden sukker

Julen bliver hurtigt en tid med masser at overflødige kalorier og ikke mindst af småkager og andre lækkerier. Jeg elsker julesmåkager og alt hvad der ellers hører til at man tager 5 kg på i juletiden. 
Jeg har bagt helt almindelige brunkager i år, og de er med Blomsterberg inspiration og så lækre. 

Men derudover har jeg også lavet disse lækre mandelsmåkager, uden mel og sukker. 


Til ca. 16-18 kager 
  • 200 g smuttede mandler eller 200 g mandelmel hvis det skal være mindre groft) almonds flour 
  • 3 dadler uden sten - dates  fruit 
  • 1 stor vaniljestang - 1 big vanilla pod
  • 1 spsk mandel essens (eller mindre hvis dette ønskes) - 2 teespoon almond essence
  • 1 spsk honning - 2 teespoon honey
  • 2 æggehvider - egg whites
Mos dadlerne og flæk vaniljestangen og fri den for korn. Bland de moste dadler og vaniljekornene godt sammen 

Mash the dates and take the vanilla corn out and mix the two together. 

Smut mandlerne og blend dem så fint som du nu ønsker. Man kan lave halvt selv blendede mel og halvt købt mandelmel, så får man en finere konsistens. 
Bland mandelmelet med honning, daddel-vanilje massen og mandelessens. Det skal blandes godt sammen inden æggehviderne tilsættes.
Mandelmel blandet med honning, mandelessen, dadler og vanilje.
Almond flour with honey, almond essence, dates and vanilla.
Mix it all together except egg whites. It is a little hard to mix together but i just used a spoon and it was fine. At last you put the egg whites ind and mix it together and put it on a baking sheet and bake in the oven for 8-10 minuttes at 180 degrees. 


Når æggehviderne er tilsat vil man - hvis man bruger groft mel - skulle forme disse små kager med en ske, da den er ret våd. Det mindre grove mandelmel (købt) vil nok få det til at blive en mere marcipan konsistens. 

De skal bages ved 180 grader i ca. 8-10 minutter. 

Glædelig 18. december (: 

Happy 18. december (:



Ingen kommentarer:

Send en kommentar