30. december 2013

Nytårskonfekt - New Years snack

Så er alle julefrokoster og julepynt overstået. Desværre !! Jeg elsker julen, maden, slikken, kagerne og alt hvad der hører til. Derfor er det så sørgelidt det kun er en enkelt måned om året. Men det kan vi ikke ændre på. Nu står den på nytår. 

Now Christmas is vell done, and im so sad that it didn't last another month. I Love christmas and everything about it. But know it is all about New Year. When i was little we always spent New Years eve with my parents friends and kids, and it was amazing, I loved it. But one day it was not funny to spent New Year with my parents anymore and I went to some parties instead with friends. But know i want to spent New Years eve with the parents again and my best Friend and I have made it to a tradition, that we eat with our parents at New Years eve. It is a lovely night. And to that special occasion I (and my dad) made som delicious cakes. It is called "Flødeboller" (Cremebuns) - The recipe is here under



Nytårsaften har jeg ikke rigtig haft nogen anden tradition, end den mine forældre har. Vi mødes med deres rigtig gode venner og børn og fejre året der er gået og kommer godt ind i det nye år. Der var dog en overgang, hvor det var virkelig ufedt af fejre nytår med sine forældre så vi "unge" brød ud og fandt på noget selv. 

Dog har vi to ældste "børn" (Fie og jeg) valgt at holde nytår med de gamle de sidste to år og vil prøve at gøre det til en tradition at det bare er os to - når nu kæresten hellere vil til stor fest med gutterne. 

Så vi skal spise hjemme og få lækker mad hvorefter vi tager ud til nogle venner og evt. videre i byen. Rigtig hyggeligt (og billigt:P) 

Men i vores familie bliver vi altid sat til at lave kransekage og i år skulle det være anderledes. Så vi har lavet små mini flødeboller med kransekagebund :D NAM de er lækre.
Den opskrift skal i selvfølgelig lige have og jeg har ladet mig inspirere at Mette Blomsterbergs flødeboller fra dr.dk

Til ca. 70 mini flødeboller (diamenter 1,5 cm på bunden, højde 2 cm) to about 70 buns
Kransekagebund:

  • 250 g marcipan - marzipan
  • 125 g sukker - sucker
  • 40 g æggehvider (ca. 1 bæger eller 1 stor æggehvide)  - eggwhites about 1 big one
Mousse
  • 125 g sukker -  sucker
  • 55 g glukose sirup - glukose syrup 
  • 35 g vand - water
  • 80 g æggehvider - eggwhites
  • 10 g sukker - sucker
  • 1/4 vaniljestand og lidt flourmelis. - vanilla pod
  • (evt. smag - frysetørret hindbærpulver, passionspulver eller hvad man ønsker) - maybe some taste like raspberry-, blueberry-, passionfruit powder - what you want)
Start med at lave kransekagebundene. 
De skal nemlig være helt afkølet, før man kan putte moussen på. 
Bland marcipan, glukosesirup og sukker godt sammen på en røremaskine eller i hænderne. Der må ikke være klumper i. 
Put derefter massen i en tyk sprøjtepose (massen er lidt sej) sæt en tylle i med et fint rundt hul. Sprøjt små kager ud på bagepapir - ca. 1,5 cm i diameter og gerne lidt tykke da det jo er en erstatning til kransekage konfekten vi har gang i. Mine er ca. 0,5 cm tykke. 


De skal nu bages i ovnen ved 200 grader i 5-10 minutter til er en smule gyldne. PAS PÅ de skal ikke have så længe - hold øje med dem. 

Kransekagebund: Mix it all together and put it on the baking sheet in small cakes about 1,5 cm in diameter and 0,5 cm high. Bake for like 5-10 minuttes at 200 degrees, but don't forget them, they don't need much time. When they are a little brown you take them out and cool down while you make the mousse. 


Moussen: 
Mens kransekagerne køler skal moussen laves. 
Du starte med at koge 125 g sukker, vand og glukosesirup til det har en temperatur på 117 grader (det vigtigt for at det kan få massen til at størkne og ikke falde sammen, når man dypper i chokolade). Mens massen koger til 117 grader, piskes æggehvider og 10 g sukker let - gerne i køkkenmaskine. Når sukkermassen har 117 grader hældes den i den letpiskede æggehvidemasse og der piskes på fuld skrue til det bliver til guf, som er helt stiv. (det tog ca. 15 minutter for mig på køkkenmaskine) 
Mens den pisker, flækkes en vaniljestang og kornene skilles af ved hjælp af lidt flourmelis. 
Når hviderne er helt stive, så vendes smag og vaniliesukkeren stille i og massen sprøjtes ud på de små bunde.

Mousse: 125 g sucker, water and glukosesyrup gets in a pot and heats up til 117 degrees. Meanwhile you whip the eggwhites and the 10 g sukker a little bit until it becomes white. 
When the sucker in the pot is 117 degrees you put it up to the eggwhites and whip on full power until the eggwhites are very stiff. It might take about 15 minuttes. 
Afterwards you put vanilla into the mousse very carefully and but it in a icing bag and kindly place the mousse on the cooled down cakes. 
Now it is time to prepare the chocolate. 


Derefter smeltes der chokolade over et vandbad. Jeg har smeltet 2 plader af 200 g og det var lidt for meget - men vi brugte til den alm kransekager også. 
Dog har jeg det problem at min mousse falder ned i chokoladen når jeg dypper den :( 
Så jeg googlede mit problem og fandt frem til at man kan fortynde den smeltede chokolade med lidt (LIDT) smagsneutral olie, jeg bruge rapsolie (der findes nok bedre alternativer, men ikke i mit køkken:P) Det kunne slet ikke smages og moussen blev siddende - DOG er den noget længere om at tørre og hurtigere om at smelte, men de smager godt og skal bare serveres kolde.  :D 
I forhold til hvor meget olie, så vurderede jeg på tykkelsen af chokolade. Til en kop chokolade (ca 1 dl) brugte jeg omkring ½-1 spsk olie. Prøv dig frem og se om den kan tørre inden du dypper alle flødebollerne i det (:  

 Now it is time to melt some chocolate. Not directly in a pot, but in a glassbowl in some water in the pot. Then it will melt slowly and correct. There must NOT get water into the chocolate - then it will ruin
You need about 300-400 g of chocolate and when it is melted you but about 2 spoon of oil (with no taste - rape seed oil) to make it thinder. Dip and decorate your "flødeboller" and put them in the refrigerator until you eat them :D  - Mine are decorated with chopped almonds 
We eat thise one together with the champagne at 12 o'clock right before the new year begins.



Så står den ellers på smagsprøver og forberedelse på tøj og andet til i morgen aften (: 

Rigtig god Nytår alle sammen :D

Happy New Years every body (:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar