15. januar 2012

Verdens Bedste Tunmousse

- med Dilddressing


Dette er en Tunmousse til enhver lejlighed. Du kan vælge at portionanrette eller dekorere som denne. Det er en rigtig god forret til enhver lejlighed. 

Til en forret til 4 personer skal du bruge:
  • 2 dåser tun (helst i olie)
  • 3 blade husblas
  • 3 dl cremefraiche 18% (evt. 9% hvis en lettere udgave ønskes)
  • ca. 1 tsk citronsaft
  • 1/4 tsk cayenne peber 
  • salt efter smag
Bland først cremefraiche, citronsaft, cayenne peber og salt i en skål, således at den smager som du ønsker det, før den blandes med tunen. 

Hæld tunen i en skål for sig selv, og tilsæt derefter dressingen og rør godt. Den skal have en pæn jævn konsistens. 
Mens du rører dressing og tun sammen varmes husblassen over et vandbad til den er flydende. 
Når husblassen er flydende skal du tage lidt af tunmousse og putte over i husblassen og rører rundt (ca. 1 spsk) for at husblassen ikke er alt for varm. 

Hæld husblassen i tunmoussen under konstant berøring (vær evt. 2 personer til dette) 

Når tunmoussen er pæn og jævn hældes den i den/de ønskede beholder og stilles på køl til dagen efter. 
Tunmoussen har nu fået en lækker fast konsistens og kan nu vendes ud af beholderen og pyntes efter ønske, evt med brøndkarse, tomater, citroner og kaviar. Kun fantasien sætter grænser :D

Server med dildressing og Flütes.


Dilddressing

En nem dressing der kan bruges til alle retter med fisk og/eller brød.
Der er ingen endelig opskrift til denne dressing, den laves som man bedst kan lide den, så målene er kun vejledene (:

Til en forret på 4 personer skal du bruge: 
  • 2 dl cremefraiche 18%
  • 1 dl tykmælk
  • 1 spsk ravigotte sauce 
  • 1 spsk hjemmelavet dildeddike (se "Hjemmelavet Dildeddike" neden under)
  • ca. 1 tsk tørre dildspidser eller ½ potte frisk dild hakket fint
  • smag til med salt, peber og citronsaft
Alle ingredienserne blandes sammen og smages til som man ønsker det.

Hjemmelavet dildeddike
Fyld klar eddike på en flaske i ønskede størrelse. Fyld en masse dildskærme ned i eddiken og lad den trække i mindst en måned før den tages i brug. Dildeddike giver en god smag til fiskeretter og dressinger. Den er også rigtig god til tomatsalat.

1 kommentar:

  1. Det er helt klart den bedste tunmousse jeg har smagt! Så lækker :D

    SvarSlet