16. januar 2012

Lav dit eget smykketræ



Et smykketræ er uundværligt til os der elsker smykker og har mange af dem. Dette smykketræ tager nogle dage at lave, og kræver lidt tålmodighed, men det er billigt og smukt.
Man kan lave lige den størrelse man ønsker, denne her er ret høj (ca. 50 cm), men et på ca. 20 cm ville også være rigtig flot. 

Du skal bruge: 
  • Tykt ståltråd (2mm) 
  • Alm ståltråd 
  • En sten på str. med din ønskede str. bund
  • Selvhærdende ler (kan købes i hobby butikker) 
  • Maling (acryl) 
Du starter med at forme dit smykketræ af det tykke ståltråd, så du får puttet alle de grene på du ønsker. Husk der ikke findes et facit, men brug din fantasi, og bestem selv højde, bredde, antal grene og tykkelse.  

Lav foden som det første, hvor du vikler ståltråd i en cirkel som bunden. Derefter sætter du stenen oveni, og vikler ståltråd rundt om så den står fast. Derefter bevæger dig opad og laver grene undervejs, og på vej nedad kan du evt. lave flere grene.
I bunden fæstner du så ståltråden ved at kører endnu et par gange rundt om stenen.

Når du synes du har fundet en fin grundfigur, efterspænder du alle sammensætninger og andet ustabilt med den almindelige ståltråd, hvis de føler der er behov for det.

Så skal du til at lege med ler. Selvhærdende ler tørre forholdsvist hurtigt, så husk at dække det til i en plasticpose, hver gang du ikke bruger det.
Nu skal de bare have dækket dit smykketræ fuldstændigt med ler, så man ikke kan se ståltråden nogen steder. Derefter skal du vente til leret er helt tør, så du kan male dit smykketræ den farve du vil. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar