17. januar 2012

Panna Cotta med vanilje

- Som alle kan lide


Det let og det smager godt. Det tager ikke mere end en halv time at lave, og så skal den stå og passe sig selv natten over i køleskabet. 
Jeg portionsanrettede det i disse små glas fra Ikea, som vi brugte til dessert til min fødselsdag. Så selvom vi var mange kunne det sagtens lade sig gøre at anrette i små glas. Det kræver dog lidt køleskabsplads.

Til en dessert for ca. 10 personer skal du bruge:

  • ½ l fløde
  • ½ l sødmælk
  • 100 g sukker
  • 1 vanilje stang
  • 8 pl. husblas
Læg husblassen i blød i koldt vand.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og fordel kornene med lidt sukker. Hæld sukker, vaniljesukker, fløde og mælk i en gryde og varm det ved svag varme. Det må ikke koge.   

Når husblassen er blød skal den smeltes i et vandbad. 

Når grydens indhold er varmt og husblassen smeltet, hældes husblassen i gryden, mens der røres konstant. 
Desserten hældes nu på små glas eller i en stor skål, som stilles i køleskabet et lille døgns tid (natten over). 

Når desserten er kølet ned og størknet, kan man dekorere som man ønsker det. 
Den på billedet er dækken med et lille lag kirsebærsauce, som får hele desserten til at smage juleagtigt af ris a la mande. Man kan også prøve sig frem med andre saucer; chokolade, hindbær, jordbær, solbær, brombær osv. 

Prikken over I'et til denne dessert er klart et lille stykke chokoladekage ved siden. Her er min favorit en god brownie. Den på billedet er lavet af Maizenas brownies. (Den er formidable)

Bon Appétit 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar