22. januar 2012

Mormors lækre brunsviger

Det er en uundværlig ting til en fantastisk fødselsdag




Så længe jeg kan huske tilbage, har denne brunsviger være med på bordet til fødselsdag hos min Mormor og Morfar. Den har en dejlig saftig bund og så bruger man ikke så meget remonce som man skal, hvilket gør den mindre klistret. Man kan jo selv vælge om der skal mere remonce på, men jo mindre man putter på, jo bedre bliver bunden. 

Til lidt over en halv bradepande skal du bruge:
  • 300 g mel
  • 30 g sukker
  • 30 g margarine
  • 30 g gær
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. kardemomme 
  • 2 dl lunken mælk
Remonce:
  • 60 g margarine
  • 100 g farin 
  • 1 spsk. mørk sirup
Mælken lunes og gæren opløses i det. Ælt mel og margarine sammen til noget smuldremel. Derefter tilsættes sukker, salt og kardemomme til melet og til sidst tilsættes mælken til melet og skal æltes til en glat dej. Lad dejen hæve i 20 minutter, men remoncen blandes. 


Ælt smørret til remoncen blødt og bland det sammen med farin og sirup. 
Dejen rulles ud og ligges i en bradepande. Remoncen smørres ud i et jævnt lag, og drys lidt farin ud over hele brunsvigeren til sidst.

Sæt brunsvigere til at hæve i 15-20 minutter et varmt sted, hvorefter den bages i ved 180 grader i ca. 12 minutter. 

Det er en brunsviger der bare skal smages. Den er allerbedst når den lige er bagt, men kan også spise dagen efter, hvis man lige varmer den en smule. 

Hvis du vil have den tyk så skal du lave dobbelt portion og ligge ud på en bradepande. 

God fornøjelse :D

2 kommentarer:

  1. Der er ikke til en hel bradepande.. Min brunsviger blev papirstynd

    SvarSlet
  2. Jeg laver den så den bliver 30x30 cm :)

    SvarSlet