30. september 2012

Blåbær topping til cupcakes


Jeg kan rigtig godt lide frosting på cupcakes, men jeg synes, at de smager for meget af smør, derfor er den her frosting rigtig god, da den også indeholder æggehvider og ikke kun smør.


Til 18 små eller 10 store: 
 - 2,5 æggehvider 
 - 100 g sukker 
 - 180 g rigtig blødt smør 
 - 2 tsk vaniljesukker 
 - 100 g optøet blendet blåbær eller friske blendet blåbær

Tag smørret ud 1-2 timer før den skal bruges 
Start med at blande æggehvider og sukker sammen i en skål, der kan tåle at komme over et vandbad. Sæt skålen over vandbadet og pisk med hånden i ca. 10 minutter til sukkeret er smeltet. Tag den af varmen og hæld den evt. over i en kold skål og pisk med elpisker indtil massen er stiv, og ikke falder ud af skålen når man vender den på hovedet. 
Tilsæt smørret lidt af gangen og derefter vaniljesukkeret. 
Tilsæt til sidst blåbærerne og pisk stadig med elpiskeren til massen er dejlig smedig og fast nok til, at den ikke flyder ud på kagen. Er den for flydende så stil den på køl 30 minutter og pisk lidt igen. 

Udhul evt. kagerne så der kommer frosting ned i midten af kagen også. Og lav små dekorationer af chokolade og pynt med dem. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar