28. oktober 2013

Fyldt kylling med bønne fritter

Jeg elsker kylling. Men kylling kan hurtigt blive tørt og kedeligt. Derfor eksperimentere jeg tit med at gøre kylling lidt mere spændende. Og kyllinger fyldt med alt mulig lækkert gør dem lidt mere interessante - så her er en model af fyldt kylling



  • 2 kyllingefiletter 
  • 2 tomater/ eller 2 spsk soltørret tomater 
  • 1 spsk pinjekerner 
  • feta efter ønske (skærefeta)
  • 2 flager skåret parmasanost 
  • lidt ekstra parmasanost til at drysse på toppen 
  • salt og peber 
  • 4 fed hvidløg 
  • 2 løg 
  • olivenolie 
  • chiliflager 
  • paprika. 
Flæk en lomme i kyllingefiletterne. Skær tomater i striver (hvis du bruger friske). Skær parmasanost og riv en smule. 
Put tomater, feta, parmasanost og pinjekerner ind i lommen på kyllingefiletterne og bind den sammen med madsnor, eller nogle tandstikker. 
Læg kyllingerne i et ovnfast fad og hæld olivenolie ud over - gerne så der er lidt at svømme i (du ved bunden dækket, ikke 1 cm agtig) Skær hvidløg og løg groft og læg ved kyllingerne. Krydre med salt, peber, chili og paprika og varm ved 200 grader i 25-30 minutter. 


Bønnefritter:
  • 1 håndfyld bønner pr person 
  • ½ spsk olivenolie pr person 
  • krydder med salt
Bland bønner og olie og krydder med salt. Det er vigtigt at det ikke sejler i olie, men bare er marineret i olie. Put ud på et fad/bageplade med bagepapir og bag i ovnen 30-40 minutter eller til de er sprøde, men hold øje så de ikke bliver sorte. 
De smager næsten ligesom pommesfritter, når du dypper dem i ketchup og hvidløgsmayo :D 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar