2. januar 2013

Julemuffin



Lille lækker julecupcake med brunkagemuffin og appensinfrosting 

Brunkagemuffin


12 muffins:  (18 små)
140 g mel
½ tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
1,5 dl mælk
3-4 æg
100 g sukker
100 g. blødt smør
1 tsk. Vaniljesukker
½ tsk kanel
½ tsk nelliker
½ tsk ingefær
½ tsk allehånde
40 g mandler
2 tsk sukat

Smut mandlerne og hak dem fint.
Bland mel, bagepulver, salt, vaniljesukker, kanel, nelliker, ingefær, allehånde og sukat sammen.
Tilsæt det bløde smør og ælt det sammen med alt det tørre.
Derefter tilsættes de hakkede mandler til melet.

Pisk æg og sukker sammen i en anden skål.
Når det er blandet skal man have melet  i æggeblandingen og til sidst tilsættes mælken og det hele røres sammen

Læg dem i muffinforme og bag dem ved 200 grader i 11-13 minutter. (de små) de store skal nok have lidt mere.

Lad dem køle helt af før du begynder med frostingen.

Appelsinfrosting

2,5 pasteuriserede æggehvider
100 g sukker
220 g usaltet meget blødt smør (ikke margarine)
2 tsk. vaniljesukker eller korn af 1 vaniljestang
80 g appelsin hakket i små stykker, evt. blendet
1-2 tsk revet appelsinskal

Pisk æggehvider og sukker over et vandbad
Når sukkeret er smeltet tages det af og piskes til det er koldt.
Tilsæt vanilje sukker og pisk smørret i lidt af gangen
Vend til sidst appelsinsaft og skal i og dekorer kagerne.


Lækker lille snack til julebordet. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar