2. januar 2013

Kransekage 2013


Hvad er nytår uden kransekage? 

Her opskriften på verdens bedste kransekage, og hvis jeg ikke får denne kransekage, så føler jeg ikke det er nytår. :D

Men nu er i så heldige at få denne lækre opskrift, som hvert år gør min nytårsaften himmelsk. 


500 g marcipan 
250 g sukker
ca. 100 g. æggehvider

Det hele hældes i en røremaskine til den er en ensartet masse. 
Det kan også æltes i hænderne, der er bare et større arbejde. 

Når massen er æltes, skal den i en tyk pose, helst dem der købes til formålet, de tynde de går for nemt i stykker. 

 Start med at spøjte to lange linjer ved siden af hinanden

Så har du din bund, og herefter laver du to linjer mere på hver side, således at der kommer en udformning i midten.

 Så kan man også lave små småkager af dem. 
 Med nougat, appelsinchokolade eller hvad man ønsker. 
Dæk dem til igen på samme måde som bunden blev lavet. 

Pynt med cocktailbær

Nu skal de ind og bages ved 160 grader i 15 minutter. Man skal passe på de ikke bliver brændt på i bunden, så hold godt øje, og løft dem evt under bagning så du kan følge med. 


I stængerne lægger man nougat eller andet ønsket i mens den er varm, således det smelter ind til en større helhed.

Således... 


Så skal stængerne pyntes, med chokolade. 

Chokoladen smelter jeg ved at koge noget vand i en gryde og tage det af når det koger. Så pytter jeg noget chokolade (usmeltet) i en plastikpose, og dumper den ned i det varme vand. Varmet må ikke koge, derfor har jeg taget det af varmen. Lad posen ligge der til det chokoladen er smeltet. 

De små småkager dypper bunden i chokolade. 

Chok dem i fryseren så chokoladen størkner. 

De kan opbevares i en uges tid i køleskab og flere måneder i fryser. Op til et halvt år. 

GODT NYTÅR '













Ingen kommentarer:

Send en kommentar