Hvad er nytår uden kransekage?
Her opskriften på verdens bedste kransekage, og hvis jeg ikke får denne kransekage, så føler jeg ikke det er nytår. :D
Men nu er i så heldige at få denne lækre opskrift, som hvert år gør min nytårsaften himmelsk.
500 g marcipan
250 g sukker
ca. 100 g. æggehvider
Det hele hældes i en røremaskine til den er en ensartet masse.
Det kan også æltes i hænderne, der er bare et større arbejde.
Når massen er æltes, skal den i en tyk pose, helst dem der købes til formålet, de tynde de går for nemt i stykker.
Så har du din bund, og herefter laver du to linjer mere på hver side, således at der kommer en udformning i midten.
Så kan man også lave små småkager af dem.
Med nougat, appelsinchokolade eller hvad man ønsker.
Dæk dem til igen på samme måde som bunden blev lavet.
Pynt med cocktailbær
Således...
Chokoladen smelter jeg ved at koge noget vand i en gryde og tage det af når det koger. Så pytter jeg noget chokolade (usmeltet) i en plastikpose, og dumper den ned i det varme vand. Varmet må ikke koge, derfor har jeg taget det af varmen. Lad posen ligge der til det chokoladen er smeltet.
De små småkager dypper bunden i chokolade.
Chok dem i fryseren så chokoladen størkner.
De kan opbevares i en uges tid i køleskab og flere måneder i fryser. Op til et halvt år.
GODT NYTÅR '
Ingen kommentarer:
Send en kommentar