9. marts 2013

Æblechips


Har ligget syg i 3 dage nu, og i dag kunne jeg endelig overskue at stå op og lave noget, og jeg har længe ville lave disse æblechips. 

Jeg lavede en variation med kanelsukker og en med lakrids og de blev bare lækre. 

Skær to æbler meget meget tyndt, enten på et mandolinjern eller med en ostehøvl. Jeg skar med mit mandolinjern og det blev fremragende. 
Jeg fandt ud af at tykkelsen har STOR betydning for bagetiden. 

Lig dem på bagepladen, og drys kanel blandet med sukker (sukker alt efter hvor søde du vil have dem) over dem i et pænt drys. 

Den anden halvdel dryssede jeg lakridspulver på. 
Disse er med kanelsukker^^

Sæt æblerne i ovnen og bag dem i 2-3 timer i ovnen på 70 grader varmluft. 
Det er lidt forskelligt hvor længe de skal have i ovnen alt efter tykkelsen på skiverne. 
De er lidt svære at vurdere når de er varme, men tag dem ud og lad køle, og hvis de så stadig er bløde så skal de have længere. De skal være helt sprøde. 

Hvis du vil have dem ekstra sprøde kan man dyppe dem i noget solsikkeolie (eller anden olie) inden du drysser kanelsukker/lakridspulver på.
med lakrids^^




Ingen kommentarer:

Send en kommentar