1. maj 2012

Toblerone islagkage

Til min mors fødselsdag, hvor vi holdt en kæmpe fest, skulle der islagkager til. Resultatet af disse islagkager blev så godt, at de blev nødt til at komme her ind. 


Dette er Toblerone islagkage med mandelbund. 
Der er til ca. 8-10 personer i denne lagkage (hvis man er godt mæt af forret og hovedret) 
Mandelbunden: 
   - 6 æggehvider 
   - 300 g sukker 
   - 300 g  fint hakkede mandler

Pisk æggehviderne til de er helt hvide. Hæld sukkeret i og pisk massen helt stiv. Vend mandlerne i, og put mandelbunden i bunden af en springform. Bag bunden i 175 grader i 35 minutter og lad derefter bunden blive helt kold inden du ligger din is ovenpå. 

Tobleroneis
   - 10 pasteuriserede æggeblommer 
   - 10 spsk. sukker
   - 1 liter fløde 
   - 300 g hakket toblerone

Pisk æggeblommer og sukker rigtig godt sammen. Pisk fløden til skum og vend den forsigtig i æggeblomme- og sukkermassen. Tilsidst tilsættes tobleronen og lægges ovenpå mandenbunden. Læg film over og stil den i fryseren mindst et døgn. 

Pynt
Her har vi pyntet med hakkede brændte mandler, jordbær og ananaskirsebær. 

Velbekomme

3 kommentarer:

  1. De ser flotte ud. Hvor lang tid indenkan man lave den , hilsen Marianne

    SvarSlet
  2. Vi lavede 10 og begyndte ca. 3 uger inden festen. Så de kan sagtens holde sig i frysere. I 1 måned og jeg vil mene de også kan holde sig 2, men hold dig til 1 måned, så er du på den sikre side :)

    SvarSlet
  3. Havde du dem i springformen i fryseren. det er jo mange springforme

    SvarSlet