Dette er Toblerone islagkage med mandelbund.
Der er til ca. 8-10 personer i denne lagkage (hvis man er godt mæt af forret og hovedret)
Mandelbunden:
- 6 æggehvider
- 300 g sukker
- 300 g fint hakkede mandler
Pisk æggehviderne til de er helt hvide. Hæld sukkeret i og pisk massen helt stiv. Vend mandlerne i, og put mandelbunden i bunden af en springform. Bag bunden i 175 grader i 35 minutter og lad derefter bunden blive helt kold inden du ligger din is ovenpå.
Tobleroneis
- 10 pasteuriserede æggeblommer
- 10 spsk. sukker
- 1 liter fløde
- 300 g hakket toblerone
Pisk æggeblommer og sukker rigtig godt sammen. Pisk fløden til skum og vend den forsigtig i æggeblomme- og sukkermassen. Tilsidst tilsættes tobleronen og lægges ovenpå mandenbunden. Læg film over og stil den i fryseren mindst et døgn.
Pynt
Her har vi pyntet med hakkede brændte mandler, jordbær og ananaskirsebær.
De ser flotte ud. Hvor lang tid indenkan man lave den , hilsen Marianne
SvarSletVi lavede 10 og begyndte ca. 3 uger inden festen. Så de kan sagtens holde sig i frysere. I 1 måned og jeg vil mene de også kan holde sig 2, men hold dig til 1 måned, så er du på den sikre side :)
SvarSletHavde du dem i springformen i fryseren. det er jo mange springforme
SvarSlet